Vi i Norge skal neppe klage over helsetjenesten og de svært hyggelige prisene man får på legehjelp og den slags tjenester, selv om mange nok skulle ønske at dette også gjaldt hos tannlegen. Faktum er at staten ikke dekker noen av kostnadene her etter en viss alder, slik at det å ha hull fort blir svært kostbart. Og skal man gjøre noe utover dette, så kan man regne med at tusenlappene flyger såpass fort at man gjerne snakker om et tosifret beløp bare etter noen få tannlegebesøk. Hvordan skal du da finansiere tannlegeregningen?
Mange tannleger tar ikke kredittkort
Tannlegeregninger kommer sjeldent anmeldt på forhånd, og de færreste av oss har 10 000 kroner å sette av til tannlegen på noen dagers varsel. Derfor er det en stor ulempe at mange tannleger ikke lar deg betale med kredittkort – slik at man faktisk må ha kontanter eller penger på kortet for å betale for seg. Er sparekontoen allerede nærmere null, så vil det derfor være et godt alternativ i å ta opp et lån uten sikkerhet for å dekke tannlegeregningen.
Hvor mye koster det å låne?
Skal vi ta for oss en typisk tannlegeregning på rundt 10 000 kroner, så behøver det nødvendigvis ikke å ruinere deg å ta opp et slikt lån. Med en effektiv rente på rundt 15 prosent, som er ganske vanlig for dagens forbrukslån, så vil dette koste deg 1500 kroner i renter og gebyrer per år. Skal man betale ned lånet over et års tid, så vil dette altså koste deg i overkant av hundrelappen per måned. Et par pils på byen mindre, altså, og du får dekket tannlegeregningen uten å stresse mer med det.
I tillegg må man naturligvis betale avdrag, og med det nevnte eksempelet, så vil da det månedlige beløpet havne på knappe 1000-lappen. Bruk for øvrig en lånekalkulator for å se hvor mye et lån vil koste deg.
Hvor fort kan man få lånet?
Som regel haster det med å betale tannlegeregningene, og da er den gode nyheten at man kan få utbetalt slike lån innen få timer eller dager, og i mange tilfeller senest neste virkedag fra du har søkt. Med såpass små summer som vi snakker om her (i lånesammenheng) vil bankene sjeldent holde igjen utbetalingene, slik at den eneste ventetiden blir den tiden det tar før pengene kommer inn på konto. De fleste banker har dessuten automatiske systemer som behandler søknadene som kommer inn, slik at du får umiddelbart svar på om du får låne penger eller ei. Blir det avslag så trenger du ikke vente lenge før du kaster deg rundt og slenger inn en ny søknad i den neste banken på lista.